Zanícené hrdlo

Zapálené hrdlo způsobuje mikrobiální infekce. Může se jednat o infekci houbami, virem nebo bakteriemi (streptokoky). Při zánětu hrdla hraje nemalou roli také životní prostředí. Zanícené hrdlo je charakteristický chrapotem, pocitem škrábání v hrdle, bolestí a probíhající zánětlivou reakcí.

Nedostatek čerstvého vzduchu, nevyvětrané místnosti, oslabená obranyschopnost organismu, nedostatečný pitný režim a  různá znečištění vzduchu jsou faktory, které zvyšují frekvenci zánětů hrdla.

Zapálené hrdlo často začíná běžným nachlazením. Následují oteklé dutiny, kýchání, kašlání, snížená chuť k jídlu a únava. Může se objevit i horečka a zejména u dětí.

Základní symptomy zaníceného hrdla:

  • bolest v krku,
  • zánětlivá reakce,
  • zánět mandlí,
  • kašel,
  • problémy s dýcháním,
  • bolesti uší,
  • zvýšená teplota,
  • problémy s polykáním.

 

Rychlá ájurvédská pomoc při zaníceném hrdle:

 

Lékořice

Při žvýkání nebo cucání lékořice dochází k okamžité úlevě, bolest v krku se sníží a zmenší se i kašlání. Je jedním z nejlepších prostředků pro zánět hrdla.

 

RUMOGIN5

Ačkoli tato kombinace byla navržena především na revmatoidní artritidu, jak už to u bylin bývá , díky svým vlastnostem poslouží při více problémů. RumoGin5 v sobě kombinuje silné extrakty z bylin a koření s výrazným protizánětlivým účinkem – kurkumin, zázvor, pepř a dlouhé koření. Boswellia zase snižuje otok, tím umožňuje lepší prokrvení v místě zánětu a tedy i rychlejší regeneraci.

GILOY (GUDUCHI)

Giloy se jako silný antioxidant v ájurvédě již po staletí používá k podpoře. imunity, má imunomodulační účinek i pritizánětlivý účinek. Dokáže efektivně snížit případnou zvýšenou teplotu.

 

Domácí ajurvédské recepty na zanícené hrdlo

Vyzkoušejte ajurvédský recepty na zánět hrdla:

 

Skořice

Jednu čajovou lžičku skořice nechte v 1-2 dcl vody sevřít se špetkou mletého pepře. Po vychladnutí na příjemnou teplotu přidejte 2 čajové lžičky medu. Popíjejte vícekrát během dne.

 

Seňovka řecká

2 polévkové lžíce semínek písku řecké dejte do litru studené vody a nechte postupně vařit půl hodinu na mírném ohni. Odstavte a nechte vychladnout na snesitelnou teplotu. Použijte jako kloktadlo.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz