Anémie

Léčba anémieDomácí léčba anémie 

Anémie je definována jako snížení množství červených krvinek nebo hemoglobinu v krvi. Tím, že klesne množství hemoglobinu, zmenší se i kyslíková kapacita. : verdana, geneva; font-size: small;">což nakonec vede k anémii. Existuje několik typů anémie – megaloblastická, srpkovitá, hemolytická anémie atp. Některé jsou dědičné, přenášené  přes generace, zatímco jiné vznikají jako důsledek výživového nedostatku vitamínu B 12, kyseliny listové, železa a dalších látek. Osoba, která trpí anémií, mívá bledý zevnějšek a vykazuje příznaky únavy, vysílení, dušnosti, přerývaného dechu a jiných příznaků.

 

Přírodní léčba anémie

Domácí léčiva jsou nesmírně užitečná a pomáhají zbavit se různých příznaků anémie. Také pomáhají léčit poruchu přímo od jejích základů.

Existuje několik domácích léčiv, z nichž několik je popsáno níže:

1. Šťáva z jablka a řepy

Cvikla má vysoký obsah draslíku, vlákniny a vitaminu B 12, zatímco jablko je vydatným zdrojem železa. Kombinace těchto dvou složek slouží jako efektivní domácí léčivo pro anémii. Smíchejte sklenici jablečné šťávy s sklenicí červenou řepu, přidejte k tomu pár lžiček medu a   pijte dvakrát za den. Tato směs je při léčbě anémie jako domácí léčivo velmi prospěšná.

2. Špenát

Špenát je bohatý na vitamíny B9, A, C a E, také obsahuje draslík, vlákninu a beta karoten, Všechny vyjmenované složky dělají tuto tmavě zelenou listovou zeleninu při domácím léčení anémie velmi efektivní. Zařaďte si špenát pravidelně do své stravy a unikněte anémii.

3. Rajčata

Rajčata obsahují hodně vitamínu C a lykopenu. Tyto složky pomáhají tělu absorbovat železo ze stravy, což je pro osoby trpící anémií velmi užitečné. Jezte v rámci své denní stravy dvě rajčata denně (i ve formě šťávy).

4. Granátové jablko

Granátové jablko je bohaté na sacharidy, tuky, bílkoviny , vlákninu, draslík, měď, železo, vápník, cukry a různé vitamíny. Zvyšuje množství hemoglobinu v krvi a pomáhá udržovat stabilní oběh krve v těle. Mnoho symptomů anémie jako závratě, slabost, vyčerpání lze snadno odstranit při každodenní konzumaci granátového jablka.

5. Ashwagandha

Z ájurvédských bylin doporučujeme při problémech s anémií Ashwagandhu, která představuje bohatý zdroj železa.

6. Guduči (Giloy)

Další ájurvédskou bylinou, která se používá při všech onemocněních krve, včetně nedostatku červených krvinek, je Guduči. Je užitečná při anémii, problémech s krvetvorbou a dalších krevních chorobách.

7. Zelené potraviny

Ke správné tvorbě červených krvinek přispívají i zelené potraviny. Mezi nimi nejsilnější je mladá pšenice, která pročišťuje játra a podporuje tvorbu červených krvinek. V ájurvédské směsi zelených potravin najdete i Amalaki, výjimečně bohatý přírodní zdroj vitamínu C.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz