Podpora chuti k jídlu

Nízká chuť k jídlu je stav nízkého trávicího ohně (nízký jatharagni). Nízký trávicí oheň může být příčinou pomalého metabolismu a naopak pomalý metabolismus může být příčinou nízkého trávicího ohně. Oba se navzájem ovlivňují. Nízký trávicí oheň nezpůsobuje jen nízkou chuť k jídlu ale i nedostatečné trávení, říhání a vytváření toxinů AMA v trávicím traktu, povlak na jazyku a zápach zúst. Průvodním jevem bývá často málo energie.

 

Jak podpořit chuť k jídlu

Podpora chuti k jídlu

Abychom mohli zvýšit chuť k jídlu, je třeba zvýšit trávicí oheň. Řešení je jednoduché, i když pro vás možná překvapivé. Jednoduše nejezte. Krátká hladovka pomůže nakopnout trávicí oheň. Vynechejte tedy snídani a do ničeho nebeďte. K obědu už byste měli pociťovat chuť k jídlu a trávicí trakt bude připraven k obědu.

Nízká chuť k jídlu bývá často zapříčiněna tím, že jíme neustále něco malého a  k tomu pijeme studené nápoje, které snižují trávicí oheň. Aby se vám opět vrátila chuť k jídlu a obnovily správnou funkci trávicího traktu a tím si i zajistily dlouhodobé zdraví, přestaňte s oběma těmito zlozvyky.

 

Podpora chuti k jídlu - naše tipy</ strong>

Pokud nejste hladoví ani přes oběd, seberte kousek zázvoru, nastrouhejte ho, přimíchejte do něj kousek soli a tuto směs žvýkejte. Tímto nastartujete trávicí oheň a podpoříte chuť k jídlu.

Také pomůže pravidelné užívání extraktů koření a ovocí na podporu trávení – Digestion Support.

 

Nízkou chuť k jídlu mohou způsobovat i emoční problémy

Tyto jednoduché tipy by měly stačit jako podpora chuti k jídlu. Pokud vám stále jíst nechutná, navštivte lékaře. Nechutenství může být symptomem závažnějšího onemocnění.

 

Související témata s podporou chuti k jídlu:

Nevhodné kombinace jídel podle ájurvédy

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz